• head_banner_02.jpg

Hva er forskjellen mellom håndtaksspakspjeldventil og ormegirspjeldventil? Hvordan bør man velge?

Bådehåndtaksspaksommerfuglventilog densnekkegir spjeldventiler ventiler som må betjenes manuelt, ofte kjent som manuelle spjeldventiler, men de er fortsatt forskjellige i bruk.

1. Håndtaksspakenstang avhåndtaksspaksommerfuglventildriver direkte ventilplaten, og bryteren er rask, men arbeidskrevende; desnekkeutstyr sommerfuglventildriver ventilplaten gjennom snekkegiret, og bryteren er treg, men arbeidsbesparende. Derfor, når trykket i rørledningen er stort, vil det være svært arbeidskrevende å velge enhåndtaksspaksommerfuglventil.TWS Ventil anbefaler at du velger en spjeldventil med snekkegir.

2. Sommerfuglventilen som vanligvis brukes i ingeniørfag er vanligvis ormegirets spjeldventil, fordi i tillegg til arbeidsbesparelse, er dens tetningsytelse også bedre enn håndtaksspaken.sommerfuglventil, spesielt i miljøer med høy svitsjingsfrekvens, vil levetiden til snekkegirets sommerfuglventil være høyere enn forhåndtaksspaksommerfuglventil.

3. Håndtaksspakensommerfuglventil brukes vanligvis mer med liten diameter (innenfor DN200), fordi spjeldventilen med liten diameter generelt har et mindre dreiemoment og kan åpnes og lukkes direkte for hånd, mens snekkegirets spjeldventil bruker en girkasse for å drive ventilstammen til rotere, noe som er mer arbeidsbesparende.

Valgprinsipp for håndtaksspakdriv og ormedrift

Når ventilstammens dreiemoment er større enn 300N·M, drives den av en girkasse, og resten drives vanligvis av en håndtaksspak.


Innleggstid: 14. oktober 2022